Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za osnovnošolce tudi na Nigradu

Mladim poklice najlažje predstavimo tako, da jim povsem od blizu pokažemo, kako poteka delo na različnih delovnih mestih, in prav zaradi tega smo se pridružili vseslovenskemu dnevu odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše, ki je potekal v četrtek, 29. 11. 2018.

Deficitarni poklici na komunalnem področju

Kljub skromnemu obisku, saj je večina poklicev v našem podjetju deficitarnih, smo mlademu obiskovalcu in njegovi mami podrobno predstavili našo poslovno stavbo in gospodarske prostore, v katerih sta lahko spoznala delo kadrovskih profilov, ki jih naše podjetje potrebuje in zaposluje. Ob tem smo jima čisto od blizu pokazali tudi naša specialna vozila, ki jih uporabljamo za redno letno in zimsko vzdrževanje javne mestne infrastrukture.

Ker se zavedamo pomena specializiranih kadrov za izvajanje komunalnih dejavnosti, bomo v prihodnje ponovno vzpostavili sistem štipendiranja za dijake v poklicnih srednjih šolah in upamo, da bomo takrat v okviru dneva odprtih vrat našo družbo lahko predstavili širšemu krogu obiskovalcev, ki se šele odločajo za poklic.

E-NOVICE

Prijavite se k prijemanju naših novic in bodite
obveščeni o vseh aktualnih zadevah.