Maribor znova praznično zažarel z našo pomočjo

V petek, 23. novembra, smo v Mariboru prižgali praznično svetlobno okrasitev, pri čemer so tudi letos sodelovale naše ekipe iz službe javne razsvetljave. Pretekle dni smo tako preživeli na terenu in pripravljali mesto na praznični december.

V sklopu letošnje okrasitve smo obesili cca 230 različnih okraskov, ki so deloma posodobljeni z LED-cevjo, okrasili zgradbo MO Maribor, Trg Leona Štuklja, obesili lampijončke na Trgu generala Maistra, z zvezdo okrasili Grajski trg, okrasili konstrukcijo na Rotovškem in Židovskem trgu, okrasili Poštno in Cafovo ulico v lanski podobi zaves in okraskov ter postavili Vilinsko nit v beli barvi v Gosposki in Jurčičevi ulici.

Slavnostni prižig praznične razsvetljave z bogatim spremljevalnim programom

V središču mesta in v njegovi najožji okolici smo postavili in okrasili šest smrek, in sicer na Trgu svobode, Trgu revolucije, Glavnem trgu, na Pohorski ulici, na Lentu in na Kardeljevi cesti. Poskrbeli smo tudi za okrasitev Glavnega in Titovega mostu, obnovili praznično osvetlitev na Piramidi ter okrasili promenado v Mestnem parku in fontano na Slomškovem trgu.

Prižig praznične razsvetljave je spremljal bogat kulturni program, ki si ga je tradicionalno ogledalo veliko ljudi, navdušil pa je predvsem naše najmlajše. Zvrstilo se je več dogodkov, ki so se odvijali postopoma; uvod v veseli del leta se je začel z nagovorom župana MOM ob 17. uri na Trgu generala Maistra pred Prvo gimnazijo Maribor, končal pa v poznih večernih urah s pestrim dogajanjem na Trgu Leona Štuklja. Maribor bo odet v prazničen sij vse do januarja 2019, ko bodo naše ekipe okraske tudi odstranile.

E-NOVICE

Prijavite se k prijemanju naših novic in bodite
obveščeni o vseh aktualnih zadevah.