Na Evropskem tednu mest in regij smo sodelovali tudi mi

Evropski teden mest in regij (#EURegionsWeek) je največji letni dogodek v Bruslju, posvečen kohezijski politiki. Dogodek je skozi leta postal edinstvena platforma za komunikacijo in mreženje, ki združuje regije in mesta iz vse Evrope, vključno z njihovimi političnimi predstavniki, uradniki ter strokovnjaki in akademiki. V zadnjih 17 letih je veliko prispeval k spodbujanju učenja politik in izmenjave dobrih praks. Letošnji Evropski teden mest in regij se je zaradi trenutne situacije s pandemijo COVID-19 v Evropi in svetu, prvič odvijal online. Kljub temu pa je postregel z odlično vsebino, vrhunskimi srečanji ter veliko novih znanj.

Predstavnica Nigrada, zunanja ekspertinja mag. Nuša Lazar, je sodelovala v panelu Urban Soil 4 Food - They way to a circular Maribor, v akterem je tekla plodna razprava na temo krožnega gospodarstva v mestu Maribor. Maribor je namreč s svojo Strategijo prehoda mesta Maribor v krožno gospodarstvo, ki jo je Mestni svet sprejel junija 2018, vodilni na področju krožnega gospodarstva v Sloveniji in tudi v Evropi. V razpravi je tekla beseda tudi o naših projektih na temo krožnega gospodarstva v gradbenem sektorju, projektu CINDERELA (shema H2020) in projektu URGE (shema URBACT): kakšno je trenutno stanje, s katerimi izzivi se srečujemo in rešitve, ki jih predlagamo v omenjenih projektih. Več informacij o dogodku lahko najdete na spletni strani, posnetek dogodka pa je dostopen tukaj.

Krožno gospodarstvo je vsekakor nova gospodarska paradigma, ki jo je treba vpeljati in uveljaviti v vseh panogah našega gospodarstva, saj je ključnega pomena za našo trajnostno prihodnost.

E-NOVICE

Prijavite se k prijemanju naših novic in bodite
obveščeni o vseh aktualnih zadevah.