Srečanje slovenskih partnerjev mreže URBACT

V torek, 19. januarja 2021 je potekala srečanje slovenskih partnerjev URBACT sheme. Tudi podjetje Nigrad d.o.o. je vključen v program URBACT preko projekta URGE, ki pospešuje prehod v krožno gospodarstvo na področju gradbeništva.

Cilj projekta URGE (https://urbact.eu/urge) je oblikovati integrirane urbane politike o konceptih krožnega gospodarstva v gradbenem sektorju - glavnem potrošniku surovin -, saj na tem področju obstajajo vrzeli v znanju. Rezultat je poglobljeno razumevanje te teme in prvi načrt za prilagojeno metodologijo, ki omogoča široko vključitev dimenzije krožnega gospodarstva v velike gradbene aktivnosti, s katerimi se srečuje partnerstvo URGE.

Srečanje je potekalo tako, da je po uvodnem pozdravu sledila predstavitev Nacionalne URBACT točke (https://urbact.eu/urbact-slovenija), ki je pod okrilje IPoP - Inštituta za politike prostora, nato so se predstavili partnerji vseh omrežij in na koncu je sledila razprava o izzivih in rešitvah ter diskusija o aktivnostih partnerjev in Nacionalne URBACT točke v letu 2021.

E-NOVICE

Prijavite se k prijemanju naših novic in bodite
obveščeni o vseh aktualnih zadevah.