V okviru spletne delavnice EIT urbana mobilnost predstavljena tudi dejavnost Nigrada

V sredo, 13.1.2021 je potekala spletna delavnica o urbani mobilnosti z naslovom Povezovanje EIT skupnosti z urbanim središčem Maribor, na kateri je s svojo predstavitvijo sodeloval tudi naš sodelavec, Borut Hojnik.

Delavnico sta organizirala Zavod za gradbeništvo Slovenije in EIT Urbana mobilnost RIS hub Slovenija (https://www.hubum.si/). V okviru spletne delavnice je potekala diskusija o možnih razvojih urbane mobilnosti v Mariboru, kjer so predstavniki mariborskih javnih podjetij ter javnih služb z udeleženci delili njihove izkušnje in predstavili izzive na tem področju. Prav tako so bile predstavljene nekatere inovativne ideje, ki so jih v decembru 2020 oblikovali študentje in raziskovalci na začetku kariere v okviru spletnega hekatona. Vse prisotne je v okviru predhodno pripravljenega video posnetka pozdravil tudi gospod podžupan Mestne občine Maribor, dr. Samo Peter Medved, saj se žal zaradi drugih neodložljivih obveznosti ni utegnil spletni delavnici v živo pridružiti.

Tudi mi na Nigrad-u se posvečamo področju urbane mobilnosti in s tem povezanimi izzivi. Naš sodelavec Borut Hojnik, vodja službe, je bil s strani organizatorjev dogodka povabljen kot govorec in je predstavil Nigradove izkušnje predvsem na področju podatkovne podpore.

E-NOVICE

Prijavite se k prijemanju naših novic in bodite
obveščeni o vseh aktualnih zadevah.