Voda je za vsakogar: aktivnosti naše družbe v okviru svetovnega dne voda

Dostop do zdrave pitne vode mora biti zagotovljen vsem ljudem, ne glede na okolje, raso, spol, socialni položaj idr. Vodja službe kanalizacija Dejan Tacer je na včerajšnji tiskovni konferenci pred svetovnim dnevom voda, ki bo ta petek, opredelil vlogo družbe Nigrad, d. d., v sistemu odvajanja odpadnih voda in zaščiti vodnih virov ter predstavil povezane aktivnosti našega podjetja.

»V javni kanalizaciji smo našli vreče cementa, živalske kože, kamenje, tekstil ipd. Vse to lahko poškoduje kanalizacijo,« je povedal Dejan Tacer in dodal: »S prečrpališča v Melju, kjer se zbere vsa odpadna voda z levega brega Drave, vsak teden odpeljemo sedemkubični zabojnik nesnage, ki ne spada v kanalizacijo.«

Dan odprtih vrat črpališča v Melju

Poleg celotedenske ozaveščevalne kampanje na zaslonih mestnih avtobusov o odpadkih, ki v kanalizacijo nikakor ne spadajo, pa se tam žal prevečkrat znajdejo, bomo jutri, 22. 3. 2019, zainteresirani javnosti v vodenih ogledih predstavili zgodovino in delovanje črpališča v Melju; obiskovalcem bomo ob 8., 10. in 12. uri predstavili celoten kompleks - hidromehanski prostor z grabljami, peskolove, cevovode, nadzorno sobo, izločevalnike smeti iz grabelj, padavinski bazen itd. V sodelovanju z NLZOH bomo prikazali tudi potek vzorčenja odpadne vode. Vljudno vabljeni.

E-NOVICE

Prijavite se k prijemanju naših novic in bodite
obveščeni o vseh aktualnih zadevah.