Zimska služba na območju Mestne občine Maribor dobro pripravljena

Uradni začetek zimske sezone na slovenskih cestah, v kateri so enote naše zimske službe v stalni pripravljenosti, vozila v prometu pa morajo biti opremljena z ustrezno zimsko opremo, je bil 15. novembra, koledarsko pa bo trajala vse do 15. marca 2019. V novo sezono vstopamo z novo močjo, saj smo pridobili tri nove traktorje za pluženje pločnikov, dva unimoga in tri univerzalna vozila s posipalniki in plugi, v zalogi pa imamo okoli 600 ton soli in skupno 700 kubičnih metrov posipnega peska.

80 plužnih enot in 150 delavcev

Program zimske službe je usklajen z zahtevami lokalnih skupnosti, za izvajanje del imamo na voljo 80 plužnih enot in 150 delavcev. Z začetkom letošnjega zimskega vzdrževanja javnih prometnih površin smo vzpostavili tudi novi klicni center, ki bo dežurnim uslužbencem v času obilnega sneženja nekoliko olajšal delo. Več v prispevku, v katerem je Jože Planinc, vodja službe JPP in vodja zimske službe pri naši družbi, za NET TV med drugim izpostavil, da največjo težavo pri izvajanju del predstavljajo neodgovorno parkirana ali zapuščena vozila v ozkih ulicah:

»Pooblaščeni izvajalec Zimske službe na območju Mestne občine Maribor bo tudi letos naša družba, ki bo dela izvajala skupaj s kooperanti in podizvajalci. S predstavniki mestnih četrti in krajevnih skupnosti vsakoletno pred vstopom v zimsko sezono še enkrat pregledamo delovanje zimske službe v pretekli sezoni, naše druženje pa je konstruktivno, saj z njihove strani dobimo informacije iz prve roke in tako se lahko orientiramo po tem, kaj od nas občani najbolj potrebujejo. Program izvajanja zimske službe je tako usklajen z zahtevami lokalnih skupnosti, naše plužne enote pa so pregledane, posodobljene in v stalni pripravljenosti.«

Sol za občane MOM

Občani MOM lahko prevzamejo do 20 kg soli za posip ob predložitvi osebnega dokumenta na sedežih mestnih četrti in krajevnih skupnosti v času uradnih ur. Sol za posip je v razsutem stanju, zato občanom priporočamo, da s seboj prinesejo ustrezno posodo.

Občane prosimo, naj svoja vozila parkirajo odgovorno

Vse občane Mestne občine Maribor prosimo, da v času intenzivnejših snežnih padavin, če je le mogoče, svoja vozila odstranijo z javnih površin ter tako omogočijo enotam zimske službe neovirano delo pri pluženju in posipu. Izvajanje zimske službe v ožjih ulicah je namreč zaradi nepravilno oz. neodgovorno parkiranih ali zapuščenih vozil velikokrat oteženo ali neizvedljivo.

E-NOVICE

Prijavite se k prijemanju naših novic in bodite
obveščeni o vseh aktualnih zadevah.